Podmáslové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
hrnek podmáslí (250 ml)
2 lžíce mletého cukru
80 g másla
50 g cukru
3 lžíce oleje
3 žloutky
30 g droždí
kůra z jednoho citronu
sůl
Náplň:
500 g tvarohu (kostky)
1 vejce
hrst rozinek
lžíce vanilkového pudinku
cukr podle chuti
špetka skořice
Drobenka:
minutová, odkaz v poznámce
vejce na potření
máslo + rum na konečné potření

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí lehce zahřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme kvásek vykynout. Mouky smícháme se zbytkem surovin a přidáme kvásek.

  2. Vypracujeme vláčné těsto a necháme pod utěrkou kynout asi hodinu. Mezitím připravíme ochucený tvaroh a rychlou drobenku.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, lžící odebíráme kousky a plníme tvarohem. Zabalíme a klademe na plech s pečícím papírem. Necháme ještě cca 10 minut kynout.

  4. Do každého koláčku uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190 °C dorůžova. Ihned po upečení potřeme máslem s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!