Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Recepty, RybySuroviny
- 4 pstruzi (podle počtu strávníků)
- 3-4 PL olivového oleje
- 3 -4 stroužky česneku
- 100 g výběrové šunky
- 4 větvičky rozmarýnu
- 4 větvičky tymiánu
- petrželka
- libeček
- 1 celá mladá cibulka i s natí
- 2 malé žervé s kapií
- čerstvý pepř
- opražené mandle na posypání
- kmín
- máslo
- sůl
Postup Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích uděláme zářezy pro lepší propečení ryb.
Z větviček rozmarýnu a tymiánu otrháme lístečky. Mandličky si opražíme na pánvi. Mezitím si připravíme žervé s kapií, přidáme rozetřený česnek, zamícháme a pak touto směsí naplníme břišní dutiny ryb a vše zasypeme pokrájenou šunkou a částí bylinek.
Bříška pstruhů uzavřeme (přichytíme) párátkem. Zářezy na bocích vyplníme opraženými mandlemi a posypeme odrhnutými a pokrájenými bylinkami. Pokapeme zbytkem olivového oleje, smíchaným s červenou sypkou paprikou a posypeme kmínem.
Ryby takto připravené vložíme na plech vymazaný máslem a pokrájenou cibulkou a pečeme do měkka podle velikosti ryb.