Pstruh plněný, s vůní bylinek, mandlí a koření

Recepty, Ryby

Suroviny

4 pstruzi (podle počtu strávníků)
3-4 PL olivového oleje
3 -4 stroužky česneku
100 g výběrové šunky
4 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
petrželka
libeček
1 celá mladá cibulka i s natí
2 malé žervé s kapií
čerstvý pepř
opražené mandle na posypání
kmín
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích uděláme zářezy pro lepší propečení ryb.

  2. Z větviček rozmarýnu a tymiánu otrháme lístečky. Mandličky si opražíme na pánvi. Mezitím si připravíme žervé s kapií, přidáme rozetřený česnek, zamícháme a pak touto směsí naplníme břišní dutiny ryb a vše zasypeme pokrájenou šunkou a částí bylinek.

  3. Bříška pstruhů uzavřeme (přichytíme) párátkem. Zářezy na bocích vyplníme opraženými mandlemi a posypeme odrhnutými a pokrájenými bylinkami. Pokapeme zbytkem olivového oleje, smíchaným s červenou sypkou paprikou a posypeme kmínem.

  4. Ryby takto připravené vložíme na plech vymazaný máslem a pokrájenou cibulkou a pečeme do měkka podle velikosti ryb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!