Grilovaný pstruh v alobalu

Recepty, Grilování

Suroviny

Na 2 porce:
2 pstruzi
máslo asi 50 g
česnek 2-4 stroužky nebo podle chuti
citrónová šťáva
trochu oleje nebo másla na potření alobalu
sůl
koření na ryby
anglická slanina nebo kousek na slabé plátky pokrájeného uzeného bůčku
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně velký stroužek na 1 na porci, menší třeba dva na každou rybku. dáme na chvíli do chladu, třeba i do mrazáku, pokud připravujeme ryby předem doma.

  2. Pak pstruhy oškrábeme, omyjeme a silně pokapeme citrónovou šťávou I v dutině břišní), posolíme (malinko více, ryby to potřebují) a posypeme zevně i uvnitř kořením na ryby. Připravíme slaninu a do boku ryby z obou stran uděláme 2-3 hlubší šikmé zářezy. Do břišního otvoru a do zářezů vložíme vždy přiměřeně velký kousek anglické slaniny a kousek ochuceného másla. To je vše.

  3. Pak už každou rybu jen položíme na olejem potřený kus alobalu, pečlivě zabalíme (aby nevytekla šťáva a grilujeme z každé strany asi 10-15 minut – podle velikosti ryb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!