Grilovaný pstruh v alobalu
Recepty, GrilováníSuroviny
- Na 2 porce:
- 2 pstruzi
- máslo asi 50 g
- česnek 2-4 stroužky nebo podle chuti
- citrónová šťáva
- trochu oleje nebo másla na potření alobalu
- sůl
- koření na ryby
- anglická slanina nebo kousek na slabé plátky pokrájeného uzeného bůčku
- alobal
Postup Grilovaný pstruh v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně velký stroužek na 1 na porci, menší třeba dva na každou rybku. dáme na chvíli do chladu, třeba i do mrazáku, pokud připravujeme ryby předem doma.
Pak pstruhy oškrábeme, omyjeme a silně pokapeme citrónovou šťávou I v dutině břišní), posolíme (malinko více, ryby to potřebují) a posypeme zevně i uvnitř kořením na ryby. Připravíme slaninu a do boku ryby z obou stran uděláme 2-3 hlubší šikmé zářezy. Do břišního otvoru a do zářezů vložíme vždy přiměřeně velký kousek anglické slaniny a kousek ochuceného másla. To je vše.
Pak už každou rybu jen položíme na olejem potřený kus alobalu, pečlivě zabalíme (aby nevytekla šťáva a grilujeme z každé strany asi 10-15 minut – podle velikosti ryb.