Kotlety plněné mletým krůtím masem se žampionovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kotlety
150 g mletého krůtího masa
1 vejce
1 cibule
koření podle chuti
pasta Wasabi
strouhanka
5 žampionů
sádlo
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
1 vanička bujónu
smetana
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety prořízneme, aby vznikla kapsa, naklepeme, vymažeme pastou Wasabi, osolíme a opepříme.

  2. Do mletéh krůtího masa dáme vejce, koření, (dala jsem Čubricu a Drakulovu smrt), dobře promícháme, zahustíme strouhankou a vložíme do kotlet. Zajistíme párátky.

  3. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, po zesklovatění přidáme maso, vaničku bujonu, trochu vody a dusíme asi 25 minut.

  4. Potom dáme maso do tepla, cibuli ve výpeku rozmixujeme ponorným mixerem a přidáme očištěné a nakrájené žampiony. Restujeme asi 15 minut, zahustíme hladkou moukou a smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!