Křenová omáčka s uzeným a knedlíkem trochu jinak
Recepty, OmáčkySuroviny
- křen
- 1/4 kostky másla
- 5 lžic hl. mouky
- kelímek smetany
- 2 litry mléka
- sůl
- Knedlík:
- 6 bulek z tmavé mouky
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- 8 lžic hrubé mouky
- na jemno nakrájená celerová nať
- 1/2 lžičky soli
- uzené maso
Postup Křenová omáčka s uzeným a knedlíkem trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Bulky nakrájíme na kostičky a necháme hodinku proschnout. Poté je zakapeme mlékem, přidáme vejce, nať, hrubou mouku a sůl.
Poté pomocí potravinářské fólie vytvoříme knedlík. Folii na několika místech propícháme vidličkou. Dáme vařit do vroucí vody na 20 minut, v polovině času knedlík obrátíme.
Do kastrolu dáme rozpustit máslo. Do něj přidáme mouku a zamícháme. Přidáme mléko a během občasného míchání přidáme nastrouhaný křen (každý dle chuti). Až se mouka v omáčce povaří, tak přes hrubé síto omáčkou přecedíme, abychom se zbavili křenu. Přecezenou omáčku přivedeme k varu. A dle hustoty omáčky přidáme smetanu nebo smetanu s moukou tak, aby měla konzistenci jak je každý zvyklý. Jakmile není omáčka cítit po mouce, můžeme podávat s uzeným masem.