Křenová omáčka s uzeným a knedlíkem trochu jinak

Recepty, Omáčky

Suroviny

křen
1/4 kostky másla
5 lžic hl. mouky
kelímek smetany
2 litry mléka
sůl
Knedlík:
6 bulek z tmavé mouky
2 vejce
3 lžíce mléka
8 lžic hrubé mouky
na jemno nakrájená celerová nať
1/2 lžičky soli
uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Bulky nakrájíme na kostičky a necháme hodinku proschnout. Poté je zakapeme mlékem, přidáme vejce, nať, hrubou mouku a sůl.

  2. Poté pomocí potravinářské fólie vytvoříme knedlík. Folii na několika místech propícháme vidličkou. Dáme vařit do vroucí vody na 20 minut, v polovině času knedlík obrátíme.

  3. Do kastrolu dáme rozpustit máslo. Do něj přidáme mouku a zamícháme. Přidáme mléko a během občasného míchání přidáme nastrouhaný křen (každý dle chuti). Až se mouka v omáčce povaří, tak přes hrubé síto omáčkou přecedíme, abychom se zbavili křenu. Přecezenou omáčku přivedeme k varu. A dle hustoty omáčky přidáme smetanu nebo smetanu s moukou tak, aby měla konzistenci jak je každý zvyklý. Jakmile není omáčka cítit po mouce, můžeme podávat s uzeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!