Škvarkovo-česnekové rohlíčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g polohrubé mouky
350 ml světlého piva
120 g najenmo nakrájených škvarků
6 PL rozpuštěného sádla
40 g droždí
1 žloutek
1 KL soli
1/2 KL cukru
1 palice českého česneku
vejce na potření
kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.

  2. Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme vykynout.

  3. Z vykynutého těsta vytvoříme rohlíčky, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Doba pečení záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!