Plněné bramborové knedlíčky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Bramborové knedlíky:
- 750 g omytých brambor
- sůl
- 250 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 100 g krupice
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- Náplň:
- 150 g uzeného masa
- 200 g sterilovaného červeného zelí
- 2 lžíce oleje
- 50 g strouhanky
- sůl
- čerstvou zeleninu na ozdobení
Postup Plněné bramborové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
-Brambory uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Do takto nastrouhaných brambor přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a lžíci oleje a vypracujeme tuhé těsto.
-Uzené maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Na pánev přidáme překrájené zelí, strouhanku a sůl, pořádně promícháme a necháme pořádně zelí prohřát.
-Z těsta vyválíme silnější plát. Na něj rozprostřeme náplň a stočíme ho.
Konce založíme do spodu. Knedlík zabalíme do utěrky a převážeme. Vaříme ve vroucí vodě asi 30 minut.
Po uvaření nakrájíme na silnější plátky, které ozdobíme kolečky cibule (opečeme na sádle) a zeleninou