Bramborákové omelety plněné šunkou a sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3-4 větší brambory
3 vejce
125 ml vlažného mléka
4-5 vrchovatých lžic hladké mouky
4 stroužky česneku
majoránka
mletý kmín
1 lžička kypřícího prášku
sůl, pepř
Náplň:
dušená šunka
plátkový tavený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme těstíčko na bramboráky. Nejprve brambory očistíme a jemně nastrouháme. Ještě před přidáním dalších surovin ho zbavíme přebytečné tekutiny, dále přidáme vlažné mléko, vejce, mouku a vše promícháme.

  2. Dále přidáme do směsi prolisovaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř, kypřící prášek a vše promícháme.

  3. Do pánve dáme trochu oleje (opravdu trochu, ať bramboráky nejsou moc mastné) do rozehřátého oleje pomocí naběračky rozprostřeme těstíčko a necháme ho chvíli smažit. Na něj dáme sýr a dva plátky šunky, bramborák překlopíme na půlku a smažíme takto z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!