Plněné kloboučky žampionů

Recepty, Houby

Suroviny

250 g žampionů (12 kousků)
50 g Královského uzeného sýra
50 g nakrájeného šunkového salámu
60 g másla
sůl
mletý pepř
mletý kmín
lžíce nařezané pažitky
2-3 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, vyřízneme nožičky a vyškrabeme lžičkou kloboučky. Cibuli nakrájíme najemno a nožičky nakrájíme na malé plátky. Na pánev dáme polovinu másla a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené nožičky, na malé kostičky nakrájený salám, sůl, pepř, kmín a chvíli podusíme.

  2. Směs necháme vychladnout a vmícháme do ní najemno nastrouhaný sýr a pažitku. Směsí pevně naplníme kloboučky a ty pak dáme do vymazaného pekáčku. Houby posypeme strouhankou, na každý klobouček dáme kousek zbylého másla. Jestli se nám nějaký nevejde, dáme ho mezi ostatní, kloboučky se po chvíli zmenší a bude místa dost.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut. Podáváme s bramborem nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!