Skořicová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- máslo
- 1 cibule
- 100 g celer
- 100 g mrkev
- 100 g jablko
- sklenka víno bílé
- vývar (jen v nouzi voda)
- 1 polévková lžíce skořice mletá
- 1 polévková lžíce rajčatový protlak
- Sůl
- pepř
- med
- cukr
- karamel
- citron
- ocet
- citronová kůra
- mouka na záklechtku
- ŠLEHAČKA
- zakysaná smetana
Postup Skořicová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!