Skořicová dvojbarevná buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 2 hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 PL mleté skořice
- 3-4 PL kakaa
- 1 PL perníkového koření
- troška vanilkového cukru (nemusí být)
- 1 kelímek jogurtu
- 3/4 hrnku oleje
Postup Skořicová dvojbarevná buchta
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a perníkové koření. Všechny sypké ingredience promíchejte.
Přidejte vejce, olej a jogurt a promíchejte metličkou.
Vymažte pečící formu, já jsem použila kulatou s průměrem 19 cm, forma ale může být i o něco větší (čím větší, tím nižší buchta), ale také můžete použít obyčejný pekáček. Těsto by mělo být tak do půlky formy.
Polovinu těsta z mísy nalijte na jednu stranu formy. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao. Přilijte do formy z druhé strany než světlé těsto. Nevadí, když se těsta budou překrývat. Můžete klidně udělat to, že světlé těsto rozlijete po celé ploše formy a kakaové těsto nalijete na něj.
Pečte 30 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia. Buchtu posypejte cukrem a můžete podávat.