Rýžový nákyp se smetanou a švestkami

Recepty, Pro děti

Suroviny

2 sáčky varné rýže
smetana ke šlehání
švestkový kompot
2 vanilkové cukry
5 lžic cukru moučka
100 g másla
3 vajíčka
skořice
strouhaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou rýži vysypeme ze sáčků do hrnce, zalijeme vroucí smetanou, přidáme jeden vanilkový cukr, zamícháme, přiklopíme a necháme 10 minutek dojít.

  2. Zatím si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme citronovou kůru a skořici. Vmícháme do rýže a nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh.

  3. Polovinu směsi vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe švestkami(můžeme i kapku zakápnout šťávou) a zalijeme zbylou směsí. Vrch můžeme posypat skořicí.

  4. Dáme zapéct na 175°C cca 30 minut (já peču v Bravosce svrchu cca 45 minut na 8 stupeň).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!