Labutě z odpalovaného těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 dl vody
- špetka soli
- 70 g Palmarínu tuku na pečení
- 110 g krupice
- 3 vejce
- Náplň:
- 1/2 l mléka
- 70 g krupicového cukru
- 2 Zlaté klasy
- 1 vanilkový cukr
- 125 g másla
- práškový cukr na posypaní
Postup Labutě z odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
Z vody, tuku, soli a múky uvaríme hustú kašu, do vlažnej zašľaháme celé vajíčka a môžeme cukrárskym vreckom tlačiť na plech vystlaný papierom oválne buchtičky a dvojky. Dvojky budú hlava a krk labute.
Upečieme.
Buchtičky rozkrojíme po dĺžke a vrch buchtičky ešte na polovicu.
PLNKA: V mlieku uvaríme Zlaté klasy, pred dovarením pridáme cukor, miešame, až kým nevychladne. Vyšľaháme maslo s vanilkovým cukrom a spolu zošlaháme.