Labutě z odpalovaného těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 dl vody
špetka soli
70 g Palmarínu tuku na pečení
110 g krupice
3 vejce
Náplň:
1/2 l mléka
70 g krupicového cukru
2 Zlaté klasy
1 vanilkový cukr
125 g másla
práškový cukr na posypaní

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, tuku, soli a múky uvaríme hustú kašu, do vlažnej zašľaháme celé vajíčka a môžeme cukrárskym vreckom tlačiť na plech vystlaný papierom oválne buchtičky a dvojky. Dvojky budú hlava a krk labute.

  2. Upečieme.

  3. Buchtičky rozkrojíme po dĺžke a vrch buchtičky ešte na polovicu.

  4. PLNKA: V mlieku uvaríme Zlaté klasy, pred dovarením pridáme cukor, miešame, až kým nevychladne. Vyšľaháme maslo s vanilkovým cukrom a spolu zošlaháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!