Chow mein - Rýžové nudle s mrkví a zelím po čínsku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 balíček silných rýžových nudlí (400 g)
- voda
- sůl
- 1 svazek jarní cibulky
- 3 mrkve
- 1/2 čínského zelí
- olej
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky nebo ústřicové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
Postup Chow mein - Rýžové nudle s mrkví a zelím po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájené bílé části cibulek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a na proužky nakrájené zelí.
Za občasného zamíchání asi 3 minuty restujeme. Ochutíme sojovou, rybí a chilli omáčkou.
Rýžové nudle nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 7 minut táhnout (nevaříme).
Poté nudle slijeme a přidáme je do pánve se zeleninovou směsí. Vše společně asi 3 minuty opékáme. Před podáváním ozdobíme zelenými částmi cibulek.