Celozrnná pizza, krásně teňoučká
Recepty, PizzySuroviny
- 300 g celozrnné pšeničné hladké mouky
- 50 g hl. mouky
- 200 ml vlažné vody (i více)
- 1 kl soli
- 1/4 kostky čerstvého droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka cukru
- Na obložení:
- rajčatová šťáva na potření korpusu
- kuřecí šunka
- moravská uzená kýta
- cibule
- žampiony
- kukuřice
- zelená paprika
- sýr Krolewski light
Postup Celozrnná pizza, krásně teňoučká
Postup přípravy receptu
-
Ze 100 ml vlažné vody, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme obě mouky, sůl, přidáme olej a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme 30-40 minut kynout.
Vykynuté těsto rozválíme na zhruba 3 mm tenké pláty a dortovou formou vytlačíme do těsta šablonu, kterou obřízneme a položíme na plech s pečícím papírem.
Na závěr bohatě obložíme. Pracujeme rychle, neboť těsto stále pracuje. Pekla jsem při 200°C cca 10-15 minut.