Celozrnná pizza, krásně teňoučká

Recepty, Pizzy

Suroviny

300 g celozrnné pšeničné hladké mouky
50 g hl. mouky
200 ml vlažné vody (i více)
1 kl soli
1/4 kostky čerstvého droždí
1 lžíce olivového oleje
špetka cukru
Na obložení:
rajčatová šťáva na potření korpusu
kuřecí šunka
moravská uzená kýta
cibule
žampiony
kukuřice
zelená paprika
sýr Krolewski light

Postup přípravy receptu

  1. Ze 100 ml vlažné vody, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme obě mouky, sůl, přidáme olej a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme 30-40 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na zhruba 3 mm tenké pláty a dortovou formou vytlačíme do těsta šablonu, kterou obřízneme a položíme na plech s pečícím papírem.

  3. Na závěr bohatě obložíme. Pracujeme rychle, neboť těsto stále pracuje. Pekla jsem při 200°C cca 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!