Couračka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibule
- 3 PL sádla
- 500 g kyselého zelí
- 750 ml vody
- špetka krupicového cukru
- 5 brambor
- sůl
- kmín
- bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml sladké smetany
- 1 KL másla
- 3 vařená vejce
- mletá sladká paprika
- 100 g slaniny
- citron
Postup Couračka
Postup přípravy receptu
-
Cibulku zpěníme na sádle, vhodíme na ni zelí, zalijeme vařící osolenou vodou i s trochou láku, přidáme špetku cukru a vaříme doměkka.
Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na větší kostky se solí, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile budou brambory skoro měkké, vybereme koření a zahustíme polévku moukou, kterou předem rozkvedláme ve smetaně.
Povaříme ještě 5 minut, pak přidáme uvařené zelí i s tekutinou a zjemníme máslem. Závěrem přidáme opečenou slaninu se špetkou papriky. Dochutíme citronem a přidáme vejce.