Couračka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
3 PL sádla
500 g kyselého zelí
750 ml vody
špetka krupicového cukru
5 brambor
sůl
kmín
bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
2 lžíce hladké mouky
200 ml sladké smetany
1 KL másla
3 vařená vejce
mletá sladká paprika
100 g slaniny
citron

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku zpěníme na sádle, vhodíme na ni zelí, zalijeme vařící osolenou vodou i s trochou láku, přidáme špetku cukru a vaříme doměkka.

  2. Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na větší kostky se solí, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile budou brambory skoro měkké, vybereme koření a zahustíme polévku moukou, kterou předem rozkvedláme ve smetaně.

  3. Povaříme ještě 5 minut, pak přidáme uvařené zelí i s tekutinou a zjemníme máslem. Závěrem přidáme opečenou slaninu se špetkou papriky. Dochutíme citronem a přidáme vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!