Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích paliček (použila jsem paličky a horní ťapky)
Na marinádu:
200 ml černého piva
2 lžíce oleje
2 lžíce kečupu (kdo nechce, vynechá)
2 lžíce husté sladké sojové omáčky
2 lžíce husté slané sojové omáčky
1 lžíce sušené majoránky
1 lžíce sušeného oregana
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička Mahá koření((lze vynechat)
1 nadrobno nakrájená cibule
Dále:
brambory na silnější kolečka
cibuli na silnější půlměsíčky
česnek na plátky
rajčata na čtvrtky
sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, do ní poskládáme opláchnuté kuřecí maso a nejlépe do druhého dne necháme v lednici odležet.

  2. Na dno většího pekáče s víkem dáme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, posypeme kmínem, poklademe maso, přidáme marinádu a přiklopíme víkem. Vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon (mám plynovou) pečeme 40 minut.

  3. Poté víko odstraníme, snížíme teplotu na poloviční výkon a za občasného přelévání šťávou dopékáme cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!