Nadívaná kuřecí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks kuřecích stehen
- 200 g drůbežích jater
- 100 g žampionů
- 100 g slaniny
- 1 vejce
- 2 žemle
- 100 ml smetany
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup Nadívaná kuřecí stehna
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.
Vykostěnou část lehce přes folii naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme nádivkou.
Maso k sobě spíchněte jehlami.
Stehna poskládáme do pekáčku, sešitou stranou dolů.
Poklademe hoblinami másla a trochu podlijeme vodou. Za občasného přelévání výpekem pečeme pod poklicí, zhruba hodinu.
Pak odstraníme poklici, maso potřeme máslem a odkryté upečeme dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory.
Nádivka: játra umeleme, přidáme nakrájené žampiony, slaninu, vejce, nakrájené a ve smetaně namočené žemle, posekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme Pokud máme nádivku řídkou, můžeme přidat trochu Solamylu nebo strouhanku.