Nadívaná kuřecí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks kuřecích stehen
200 g drůbežích jater
100 g žampionů
100 g slaniny
1 vejce
2 žemle
100 ml smetany
petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.

  2. Vykostěnou část lehce přes folii naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme nádivkou.

  3. Maso k sobě spíchněte jehlami.

  4. Stehna poskládáme do pekáčku, sešitou stranou dolů.

  5. Poklademe hoblinami másla a trochu podlijeme vodou. Za občasného přelévání výpekem pečeme pod poklicí, zhruba hodinu.

  6. Pak odstraníme poklici, maso potřeme máslem a odkryté upečeme dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory.

  7. Nádivka: játra umeleme, přidáme nakrájené žampiony, slaninu, vejce, nakrájené a ve smetaně namočené žemle, posekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme Pokud máme nádivku řídkou, můžeme přidat trochu Solamylu nebo strouhanku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!