Lívance s jablky a mandlemi
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- sůl
- 25 g droždí
- 200 g hladké mouky
- 4 jablka
- skořice mletá
- 100 g mandlové plátky
- moučkový cukr
- citrónová kůra
Postup Lívance s jablky a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, trochy cukru, hladké moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout.
Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek.
Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouhaná 2 jablka, přidáme skořici, mandle a citrónovou kůru.
Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.
Lívance zdobíme vykrájenými a povařenými jablky v karamelu a víně.