Kuřecí prsa s brokolicí, červeným zelím a rýžovými nudlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Omáčka:
100-120 ml sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rýžového octu
1 lžíce medu
1/2 lžíce prolisovaného česneku
1/2 lžíce strouhaného zázvoru
2-3 porce rýžových nudlí
2 kuřecí vykostěná prsa bez kůže
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
malou brokolici nebo půlku větší
4 listy červeného zelí
1 mrkev
1 červená paprika
1 bílá paprika
10 cm bílé části pórku
1 menší cibule
K podávání:
sezamové semínko
čerstvý koriandr nebo nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce prošleháme všechny ingredience na omáčku a dáme stranou. Očistíme a omyjeme zeleninu, odstředíme nebo necháme okapat. Brokolici rozebereme na růžičky, cibuli, zelí, papriky a pórek tence nakrájíme na nudličky, z mrkve uděláme škrabkou široké proužky. Dle návodu na obalu připravíme rýžové nudle a můžeme nasucho opražit 1 lžíci sezamového semínka. Maso nakrájíme na velikost soust.

  2. Do hluboké rozpálené pánve dáme 1 lžíci oleje, vložíme po částech maso, osolíme, opepříme a opečeme za občasného míchání ze všech stran cca 5-7 minut. Vyndáme hotové maso stranou a pánev očistíme, znovu rozpálíme a dáme druhou lžíci oleje.

  3. Na olej dáme cibuli, orestujeme pak přidáme brokolici, zelí a restujeme asi 3 minuty, přidáme papriky a za stálého míchání restujeme do změknutí (na skus). Pokud by se přichytávala směs ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a uvolníme ode dna. Nedáváme vody víc, nechceme dusit. Nakonec přidáme proužky mrkve, pórku a ještě minutku restujeme.

  4. Přidáme vařené nudle, maso, promícháme a necháme prohřát. Podáváme posypané sezamem, koriandrem nebo nasekanou natí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!