Houbová čalamáda vhodné jako příloha

Recepty, Houby

Suroviny

2 kg hub (nakrájených a 3 minuty povařených v osolené vodě)
60 dkg cibule (na kolečka)
90 dkg čerstvé papriky (na nudličky)
1 lahvička kečupu - nemusí být
1/4 l oleje
Všechno smícháme dohromady, dáme do skleniček, zalijeme nálevem.

Postup přípravy receptu

  1. NÁLEV: 1 a půl litru vody, 1/2 litru octa, 1 Deko tohle všechno svařit.

  2. Přidáme 22 kuliček sacharinu, necháme trochu zchladnout, přecedíme. Zavařujeme při 85°C asi 20 minut. Já si dělám dvojitou dávku nálevu, po zchladnutí, když zbyde, schovám do lednice a potom opět použiji. Scedím z nálevu kuličky.

  3. Nálev číslo 2: SVAŘÍME: 1 3/4 l vody, 1/2 l octa, přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit, přidáme 22 kuliček sacharinu a 10 dkg cukru krystal. Tohle množství je jedna dávka, musíte si to udělat podle množství hub. Cukr nemusí být, stačí jen sacharin. Scedím z nálevu kuličky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!