Perkelt z krůtích žaludků
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích žaludků
- 2 velké cibule
- stroužek česneku
- 2 lžíce sádla
- mletá sladká paprika
- 500 ml vývaru
- pepř
- sůl
Postup Perkelt z krůtích žaludků
Postup přípravy receptu
-
Žaludky dočistíme a umyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmahneme.
Přidáme žaludky, pokrájené na větší kusy, lehce je osmahneme, zasypeme paprikou (můžeme přidat i trochu pálivé), necháme ji pustit barvu a zalijeme částí vývaru.
Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a dusíme. Pokud je třeba, dolijeme vývar, dosolíme a dodusíme do změknutí masa. Podáváme s rýží.