Perkelt z krůtích žaludků

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtích žaludků
2 velké cibule
stroužek česneku
2 lžíce sádla
mletá sladká paprika
500 ml vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky dočistíme a umyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmahneme.

  2. Přidáme žaludky, pokrájené na větší kusy, lehce je osmahneme, zasypeme paprikou (můžeme přidat i trochu pálivé), necháme ji pustit barvu a zalijeme částí vývaru.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a dusíme. Pokud je třeba, dolijeme vývar, dosolíme a dodusíme do změknutí masa. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!