Zeleninová tarhoňa

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g tarhoni
2 mrkve
1 petržel
2 červené cibule
1 hrst petrželky
500 ml vývaru
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu nasucho orestujeme na pánvi. Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu.

  2. Přidáme 2 lžíce oleje a mícháme, protože se poměrně rychle zbarví do světle hnědé barvy.

  3. Zalijeme vývarem, přiklopíme, stáhneme na nejmenší plamen a dusíme 15-20 min. Poté by v pánvi neměla zůstat žádná tekutina - vše do sebe vtáhne tarhoňa.

  4. Mezitím si na zbylých 2 lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.

  5. Promícháme s kostičkami mrkve a petržele.

  6. Necháme orestovat do zlatova.

  7. Nakonec vmícháme nasekanou petržel a promícháme s hotovou tarhoňou.

  8. Případně můžeme dochutit solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!