Zeleninová tarhoňa
Recepty, PřílohyPostup Zeleninová tarhoňa
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu nasucho orestujeme na pánvi. Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu.
Přidáme 2 lžíce oleje a mícháme, protože se poměrně rychle zbarví do světle hnědé barvy.
Zalijeme vývarem, přiklopíme, stáhneme na nejmenší plamen a dusíme 15-20 min. Poté by v pánvi neměla zůstat žádná tekutina - vše do sebe vtáhne tarhoňa.
Mezitím si na zbylých 2 lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.
Promícháme s kostičkami mrkve a petržele.
Necháme orestovat do zlatova.
Nakonec vmícháme nasekanou petržel a promícháme s hotovou tarhoňou.
Případně můžeme dochutit solí a pepřem.