Slepičí perkelt
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 menší slepice
- bobkový list
- libeček
- nové koření
- olivový olej (máslo)
- pórek
- mletá sladká červená paprika
- rýžová mouka (hladká, kukuřičná)
- 250 ml smetany na vaření
- sůl
Postup Slepičí perkelt
Postup přípravy receptu
-
Slepici uvaříme doměkka ve vodě s kořením. Uvařenou vytáhneme, obereme maso a nakrájíme ho na kousky, vývar scedíme (aby zůstal čirý).
Pórek nakrájíme nadrobno a zpěníme ho na másle nebo olivovém oleji. Zasypeme mletou sladkou červenou paprikou a promícháme.
Zasypeme rýžovou moukou (můžeme použít i hladkou nebo kukuřičnou) a zalijeme vývarem ze slepice. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
Přilijeme smetanu na vaření a dochutíme solí. Na závěr do omáčky přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo těstovinami.