Slepičí perkelt

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší slepice
bobkový list
libeček
nové koření
olivový olej (máslo)
pórek
mletá sladká červená paprika
rýžová mouka (hladká, kukuřičná)
250 ml smetany na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme doměkka ve vodě s kořením. Uvařenou vytáhneme, obereme maso a nakrájíme ho na kousky, vývar scedíme (aby zůstal čirý).

  2. Pórek nakrájíme nadrobno a zpěníme ho na másle nebo olivovém oleji. Zasypeme mletou sladkou červenou paprikou a promícháme.

  3. Zasypeme rýžovou moukou (můžeme použít i hladkou nebo kukuřičnou) a zalijeme vývarem ze slepice. Rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

  4. Přilijeme smetanu na vaření a dochutíme solí. Na závěr do omáčky přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!