Hovězí guláš z pomalého hrnce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg hovězí kližky
- 3 středně velké cibule
- 4 lžíce rozpuštěného škvařeného sádla
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 5 lžic pasírovaných rajčat
- 3 lžíce chlebové strouhanky
- ½ lžičky drceného kmínu
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře
- 1 1/2 hrnku vody
- ke konci vaření 1 lžíce sušené majoránky a 2 prolisované stroužky česneku
- 1 hrnek =200 ml
Postup Hovězí guláš z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Omyté, osušené a na stejně velké kostky nakrájené maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Přidáme jemně nakrájenou cibuli,rozpuštěné sádlo,ostatní zbývající suroviny (kromě majoránky a prolisovaného česneku) a vše promícháme.
Keramickou nádobu postavíme do pomalého hrnce, přiklopíme poklicí, zapneme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny. 15 minut před koncem přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.
Jednotlivé porce můžeme na talíři ozdobit proužky čerstvé cibule a papriky. Na přílohu se hodí čerstvý chleba, nebo kynutý, či houskový knedlík.