Treska s pivem a žampiony

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g tresky
5 lžic másla
200 g hnědých žampionů
130 ml piva – nejlépe plzeňské
4 stroužky česneku – prolisujeme
2 lžíce hladkolisté petržele – nasekané + na ozdobu
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a podusíme asi 30 vteřin, aby houby provoněly a pomalu přilijeme pivo.

  2. Přidáme balzamikový ocet, nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, aby se omáčka redukovala skoro na polovinu. Dáme vařit brambory.

  3. Filety tresky lehce osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme filety tresky, které lehce opečeme. Pak přelijeme částí omáčky i se žampiony. Zakryjeme a na mírném ohni tresku dusíme 8 až 10 minut.

  4. Omáčku opět zahřejeme na mírném ohni, přidáme do ní lžíci másla a rozšleháme, aby se máslo rozpustilo.

  5. Tresku na talíři přelijeme omáčkou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!