Treska s pivem a žampiony
Recepty, RybySuroviny
- 500 g tresky
- 5 lžic másla
- 200 g hnědých žampionů
- 130 ml piva – nejlépe plzeňské
- 4 stroužky česneku – prolisujeme
- 2 lžíce hladkolisté petržele – nasekané + na ozdobu
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
Postup Treska s pivem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a podusíme asi 30 vteřin, aby houby provoněly a pomalu přilijeme pivo.
Přidáme balzamikový ocet, nakrájenou petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, aby se omáčka redukovala skoro na polovinu. Dáme vařit brambory.
Filety tresky lehce osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme filety tresky, které lehce opečeme. Pak přelijeme částí omáčky i se žampiony. Zakryjeme a na mírném ohni tresku dusíme 8 až 10 minut.
Omáčku opět zahřejeme na mírném ohni, přidáme do ní lžíci másla a rozšleháme, aby se máslo rozpustilo.
Tresku na talíři přelijeme omáčkou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami.