Pečené jehněčí s bramborami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 jehněčí kýta
- 2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 1/2 lžíce sušeného oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžice čerstvé citronové šťávy
- 600 g brambor
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 šálky teplé vody
- sůl
- pepř
Postup Pečené jehněčí s bramborami
Postup přípravy receptu
-
Předehřejme troubu na 230°C. Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme, posypeme trochu oreganem, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a pložíme ho do pekáče tukovou stranou nahoru. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčatový protlak promícháme s vodou, solí a oreganem. Zálivku nalijeme na brambory, promícháme a přidáme k masu do pekáčku. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme 1 1/2 hodinu za občasného podlévání.
Upečené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami.