Kokosové nepečené řezy s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Spodní vrstva:
150 g Bebe sušenek
100 g hořké čokolády
100 ml mléka
Kokosová vrstva:
500 ml mléka
100 g cukru
1 vanilkový cukr
100 g krupice
150 g strouhaného kokosu
trochu rumového aroma
Poleva:
100 ml šlehačky 33%
150 g hořké čokolády
40 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Rozemleté sušenky promícháme s nadrobno nasekanou čokoládou a teplým mlékem a tuto hmotu rovnoměrně namačkáme na dno formy (24x24 cm), vyložené pečicím papírem.

  2. Připravíme kokosovou vrstvu: Mléko smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a přivedeme k varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Odstavíme a vmícháme kokos a rumové aroma. Tuto směs pak rovnoměrně rozetřeme na spodní čokoládovou vrstvu, povrch dobře uhladíme a dáme přibližně na 30 minut do lednice.

  3. Mezitím připravíme polevu: Do misky dáme šlehačku, nalámanou čokoládu a máslo, dáme roztopit na cca 2 min. do mikrovlnky. Pak polevu dobře promícháme, nalijeme přes kokosovou vrstvu a uhladíme. Takto upravené vložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!