Vepřová pečeně jako přírodní řízek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 plátků vepřové pečeně bez kosti
- provensálské bylinky
- řecké bylinky
- mořská sůl
- mletý koriandr
- máslo
- 2 PL jemného kečupu
- 1 dl růžového vína (použila jsem Carl Jung, bez alkoholu)
Postup Vepřová pečeně jako přírodní řízek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky (cca 1 cm), jemně naklepeme, z obou stran trochu osolíme. V misce smícháme olej, ocet a bylinky. Do směsi přidáme maso, promícháme a necháme pár hodin v chladu uležet, nejlépe přes noc.
Na rozpáleném másle osmahneme maso i se šťávou, maso vyndáme na talíř, podlijeme vodou, necháme projít varem a šťávou maso na talíři přelijeme.