Treska na barevné zelenině
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety tresky (320 g)
- 1 střední mrkev
- bílá část malého pórku
- hrst hrášku
- 2 růžičky květáku
- 2 stonky červeného mangoldu
- barevný pepř
- sůl
- zeleninový vývar
- 1/2 citronu
- přepuštěné máslo (nebo olej)
Postup Treska na barevné zelenině
Postup přípravy receptu
-
Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným barevným pepřem a necháme rozležet, než připravíme zeleninu.
Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, stonky mangoldu (není nutný) na špalíčky, květák rozebereme na maličké růžičky, hrášek propláchneme a necháme okapat.
Mrkev a květák dáme do hluboké pánve nebo menšího kastrůlku, podlijeme zeleninovým vývarem asi 200 ml, přivedeme k varu a necháme dusit 10 minut na mírné teplotě. Přidáme hrášek a pórek a ještě 3-4 minuty podusíme. Zelenina by měla být na skus.
Porce tresky osolíme a prudce opečeme z obou stran na 1 lžíci přepuštěného másla, vyndáme na talíře. Do pánve dáme ještě 1 lžíci másla, osmahneme zlehka špalíčky mangoldu a smícháme je s dušenou zeleninou, kterou obložíme rybu na talíři. Podáváme s vařeným bramborem, pokapaným rozpuštěným máslem.