Kapusta jako příloha se slaninou a smetanou
Recepty, PřílohySuroviny
- 8 velkých kapustových listů
- 100 ml smetany ke šlehání
- 50 g kvalitního špeku nebo slaniny
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- hrubě mletý pepř
- špetka muškátového oříšku
- sůl
Postup Kapusta jako příloha se slaninou a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Kapustové listy omyjeme a vyřízneme tvrdý střed. Nakrájíme na nudličky a 3 minuty vaříme v osolené vodě - bez pokličky. Pak je ihned vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, nejlépe s kostkami ledu (není nutné). Kapustu necháme okapat.
V kastrolu rozpustíme na drobno nakrájený špek s máslem, přidáme jemně posekanou cibuli, když zesklovatí, tak i sekaný česnek. Poté zalijeme smetanou a vsypeme kapustové listy.
Dochutíme popřem, solí a muškátovým oříškem, stále mícháme. Když smetana zhoustne, ihned podáváme.