Fakt dobrá kapusta

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 porce brambor podle jedlíků
2 lžičky kmínu
sůl
500 g mletého vepřového masa
1 červenou cibuli na droboučko
1/2 lžíce grilovacího koření
2 kostky extra silného bujónu namísto soli
1 lžičku pepře
1/4 lžičky mleté chilli papričky
olej nebo sádlo
1 středně velká kapusta
2 velké mrkve
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
1/2 l + 1/2 l vody
3 stroužky česneku prolisovat
5 dkg (+) másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit. Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření, extra silný bujón rozdrobený, chilli a společně restujeme. Po chvilce přilijeme 1/2 l vody, necháme dusit a z větší části vydusit.

  2. Kartáčkem očištěnou mrkev nastrouháme na velkých slzách. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťály (necháme do polévky) a nakrájíme na proužky. Společně s mrkví přidáme k masu. Přilijeme asi 1/4 l vody. V druhé části vody rozmícháme mouku a přilijeme ke směsi. Necháme vydusit polovinu vody, ochutnáme kapustu, někdy potřebuje ještě chvilku a vypneme. Pak teprve vmícháme česnek a máslo.

  3. Brambory slijeme a vsypeme ke kapustě. Promícháme a je hotovo. Samozřejmě můžeme dát brambory na talíř a na ně navršit kapustu s dobrou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!