Fakt dobrá kapusta
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 porce brambor podle jedlíků
- 2 lžičky kmínu
- sůl
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 červenou cibuli na droboučko
- 1/2 lžíce grilovacího koření
- 2 kostky extra silného bujónu namísto soli
- 1 lžičku pepře
- 1/4 lžičky mleté chilli papričky
- olej nebo sádlo
- 1 středně velká kapusta
- 2 velké mrkve
- 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
- 1/2 l + 1/2 l vody
- 3 stroužky česneku prolisovat
- 5 dkg (+) másla
Postup Fakt dobrá kapusta
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a dáme vařit. Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření, extra silný bujón rozdrobený, chilli a společně restujeme. Po chvilce přilijeme 1/2 l vody, necháme dusit a z větší části vydusit.
Kartáčkem očištěnou mrkev nastrouháme na velkých slzách. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťály (necháme do polévky) a nakrájíme na proužky. Společně s mrkví přidáme k masu. Přilijeme asi 1/4 l vody. V druhé části vody rozmícháme mouku a přilijeme ke směsi. Necháme vydusit polovinu vody, ochutnáme kapustu, někdy potřebuje ještě chvilku a vypneme. Pak teprve vmícháme česnek a máslo.
Brambory slijeme a vsypeme ke kapustě. Promícháme a je hotovo. Samozřejmě můžeme dát brambory na talíř a na ně navršit kapustu s dobrou šťávou.