Ďábelská kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta (krkovice, plecko)
sádlo (olej)
2 cibule
1 Hermelín
4 pálivé papriky
200 g salámu Horal
koření Argentina
chilli omáčka Sriracha
hladká mouka
500 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve maso nakrájíme na řízky, z obou stran okořeníme kořením Argentina a naklepeme. Řízky naskládáme na sebe a zabalíme do potravinářské fólie, utáhneme a dáme odležet do lednice, nejlépe do druhého dne.

  2. Papriku očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Salám a Hermelín nakrájíme na plátky.

  3. Maso rozložíme a poklademe částí papriky (co se nevejde, necháme pod maso), Hermelínem, salámem a zakápneme chilli omáčkou. Přeložíme, zafixujeme párátkem a obalíme v hladké mouce.

  4. Cibule očistíme, nakrájíme najemno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme balíčky masa které ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem, nasypeme papriku a pod poklicí dusíme do měkka.

  5. Podle chuti můžeme přidat chili i do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!