Ďábelská kapsa
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta (krkovice, plecko)
- sádlo (olej)
- 2 cibule
- 1 Hermelín
- 4 pálivé papriky
- 200 g salámu Horal
- koření Argentina
- chilli omáčka Sriracha
- hladká mouka
- 500 ml vývaru
Postup Ďábelská kapsa
Postup přípravy receptu
-
Nejprve maso nakrájíme na řízky, z obou stran okořeníme kořením Argentina a naklepeme. Řízky naskládáme na sebe a zabalíme do potravinářské fólie, utáhneme a dáme odležet do lednice, nejlépe do druhého dne.
Papriku očistíme a nakrájíme na hrubší kostky. Salám a Hermelín nakrájíme na plátky.
Maso rozložíme a poklademe částí papriky (co se nevejde, necháme pod maso), Hermelínem, salámem a zakápneme chilli omáčkou. Přeložíme, zafixujeme párátkem a obalíme v hladké mouce.
Cibule očistíme, nakrájíme najemno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme balíčky masa které ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem, nasypeme papriku a pod poklicí dusíme do měkka.
Podle chuti můžeme přidat chili i do omáčky.