Ďábelská krkovička na červeném víně, hřibech a sušených feferonách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovice
- 3 PL sádla
- 1 PL drceného divokého koření (nové koření, pepř, bobkový list)
- velkáhrst krájených hub
- 4 ks feferon nebo kolik snesete
- 1/2 l silného vepřového vývaru
- 2-3 dcl červeného vína
- sůl, pepř
- hladká mouka
Postup Ďábelská krkovička na červeném víně, hřibech a sušených feferonách
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme na 250 g velké plátky, okořeníme, necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu a poté zaprášíme mírně moukou
Do pekáčku vymazaného sádlem dejte krkovičku dostatečně okořeněnou solí, pepřem a divokým kořením (dle vaší chuti), přidejte fefe, hřiby, podlijte silným vepřovým vývarem a přikrytou dejte do trouby vyhřáté na 220°C.
Až je maso poloměkké, začněte podlévat vínem a dopečte.