Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250-300 g mletého masa
sůl
pepř
1 lžička hořčice
1/2 lžičky sladké papriky
100 g na tenké plátky nakrájené anglické slaniny
50 g tvrdého sýra (použila jsem Goudu)
Na potření rolády:
2 lžíce oleje
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky koření Krkovička s česnekem (nebo jiné oblíbené koření)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve předehřejeme troubu na 250 stupňů.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici a sladkou papriku. Vše dohromady propracujeme.

  3. Na stůl dáme alobal a na něj vedle sebe naskládáme anglickou slaninu - viz obrázek.

  4. Na slaninu upravíme mleté maso, které posypeme nastrouhaným sýrem.

  5. Pomocí alobalu maso se slaninou dobře a pevně srolujeme.

  6. V misce rozmícháme olej, papriku a koření. Roládu dáme na mřížku, potřeme ji olejem s kořením a pečeme za stálého potírání 20-30 minut na 220 stupňů.

  7. Hotovou roládu nakrájíme na kolečka. Podáváme s bramborovou kaší, případně jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!