Dietní kuřecí roládka s přílohou a zeleninovým salátem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Na roládku:
100 g kuřecích prsou
sůl
hrubě mletý pepř nebo jiné oblíbené koření - měla jsem steakové od Kotányi
20 g šunky
20 g pórku
12 g 30% tvrdého sýra
alobal
Na přílohu:
130 g brambor - čistá váha
sůl
25 g brokolice
20 g mrkve
Na salát:
50 g pekingského zelí
1 ředkvička
špetka soli
špetka cukru nebo sladidla
ocet
panenský olivový olej v rozprašovači a jen malinko zastříknout.

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčko rozkrojíme na plátek, ten do šířky jemně rozklepeme, okořeníme a podle potřeby osolíme. Na maso dáme list pórku, plátky šunky a sýra, stočíme do roládky a tu pevně zabalíme do alobalu.

  2. Na přílohu si nakrájíme brambory na středně velké kostky a osolíme. Přidáme růžičky brokolice, nakrájenou mrkev a vše i s masem vaříme v páře 30 minut.

  3. Z roládky odstraníme alobal a nakrájíme ji na řezy, nebo jen šikmo překrojíme.

  4. Na salát si nakrájíme pekingské zelí, přidáme nastrouhanou ředkvičku, malinko osolíme a dochutíme octem, cukrem nebo sladidlem a zastříkneme olivovým olejem. Necháme chvíli vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!