Nudličky z lososa na víně, brambůrkách a baby karotce

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g filet lososa s kůží
4 brambory
400 g mražené baby karotky
3 stroužky česneku
100 ml bílého vína
horký zeleninový vývar
citrónová šťáva
čerstvá petrželová nať
máslo
olivový olej
sušená zeleninová směs (vegeta, podravka, zdravita...)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kůži lososa očistíme a filet nakrájíme na nudličky 1-2 cm silné.

  2. Osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.

  3. Baby karotku vložíme do vroucí osolené vody, povaříme asi 3 minuty a scedíme. Brambory nakrájíme na malé kousky velikosti soust, opláchneme a dobře vysušíme v utěrce.

  4. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla a lžíci olivového oleje, přidáme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova.

  5. K bramborám přidáme neoloupaný stroužek česneku pro vůni.

  6. Ke zlatavým, zpola měkkým brambůrkám, přisypeme zbylý česnek nakrájený na plátky a restujeme ho.

  7. Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přiklopíme pokličkou a podusíme. Můžeme přidat sušenou polévkovou zeleninu.

  8. Závěrem přidáme karotku a vše dodusíme na skus. Malé množství vývaru přiléváme podle potřeby.

  9. Na závěr dosolíme, přisypeme petrželku a odstraníme neoloupaný česnek.

  10. V jiné pánvi rozehřejeme máslo a vložíme nudličky lososa kůží dolů. Maso necháme zatáhnout a kůži opečeme dokřupava.

  11. Poté rybu opečeme z druhé strany, i z bočních stran a vyndáme.

  12. Do výpeku přilijeme víno a vše zredukujeme na šťávu, kterou budeme polévat hotové porce.

  13. Zcela na závěr přisolíme, vložíme plátek studeného másla a již nevaříme.

  14. Rybu servírujeme na zelenině a přeléváme vinným výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!