Španělské rizoto

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g mraženého hrášku
rajče
cibule
čerstvá paprika
400 g kuřecí prsíčka
200 g klobásy (jakákoliv, já používám moravskou)
9 loupaných garnátů
250 g rýže
1/2 vývaru (slepičí)
šafrán
sůl
pepř
olivový olej
pažitka nebo zelená cibulka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.

  2. Vložíme garnáty a osmažíme je do růžova (cca 2-3 minuty) a vyndáme je ke kuřecímu masu. Po té smažíme na jemno nakrájenou cibuli a na kostky rozřezanou papriku (cca 5 minut), přidáme na kostky nakrájené rajče a rozmrzlý hrášek. Směs okořeníme, pepřem, solí, šafránem a smažíme dalších 5 minut.

  3. Přidáme rýži, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut (dokud se šťáva nevsákne do rýže).

  4. Po zamíchání na rýži vložíme kuřecí maso s garnáty a na jemno nakrájenou klobásku. Zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme dalších 15 minut. Pak pokapeme citrónem, posypeme pažitkou a podáváme:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!