Španělské roládky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 1 vejce
- koření na mletá masa, nebo pepř, sůl, česnek, drcený kmín, mletá paprika - dle chuti
- 60 ml studené vody
- strouhanka ze dvou ne zcela tvrdých rohlíků
- sůl dle chuti
- Náplň:
- 1 vařené vejce natvrdo
- 2 nakládané kyselé okurky
- 1 špekáček nebo polopárek
- 4 plátky uzeného špeku nebo slaniny
- kousek cibule - na kolečka
- hořčice plnotučná
Postup Španělské roládky
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, vodu a koření dle chuti + sůl. Vše dobře propracujeme, dle potřeby zahustíme čerstvě rozmixovanou strouhankou a rozdělíme na čtyři stejně velké bochánky, které mokrou rukou zploštíme na větší placky.
Masové placky potřeme hořčicí, poklademe čtvrtkami oloupaných vajec, přepůlenými okurkami, čtvrtkou kvalitního špekáčku, kouskem cibule, a plátkem špeku či slaniny.
Placky, které jsme pokladly náplní opatrně zabalíme a pomačkáme, abychom z nich odstranili případný vzduch a vložíme do pomaštěného pekáčku, který zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů na 25-30 minut.
Pak pekáč odklopíme a roládky dopečeme dozlatova, dle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Kdo chce, může dát k roládkám upéct i oloupané, pokrájené brambory (klidně dle chuti okořeněné) a tím si tak připravit i výbornou přílohu z jednoho pekáče, kdy brambory budou ochucené výpekem z roládek.
Roládky můžeme podávat kromě hlavního jídla i jako netradiční pohoštění, třeba jen se zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem.