Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny na 24 ks:
- 150 g mandlové mouky (já dala 100 g mandlové mouky a 50 g kokosové mouky)
- 50 g březového cukru nebo jiného granulovaného sladidla
- 1 lžičku citronové kůry
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 velké vejce
- 24 celých loupaných mandlí
Postup Španělské almendrados/mandlové oči - Low Carb - nízkosacharidové sladkosti
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem váhu dorovnala.
Jako další přisypte cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu. Ze všech surovin vypracujte těsto.
Těsto nechte v míse a zakryjte ji potravinovou folií. Mísu dejte do lednice na 1 až 2 hodiny.
Vychlazené těsto si zvažte a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Samozřejmě to můžete dělat i od oka. Z každého kousku vytvarujte kuličku.
Na každou kuličku jemně vtiskněte mandli. Kuličky mají tendenci praskat, ale ničemu to nevadí a případně je můžete ještě dotvarovat.
Kuličky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předehřáté trouby na 180°C a pečte je 18 - 20 minut.
Po upečení nechte kuličky 5 minut chladnout na plechu a poté je přesuňte na mřížku a nechte je úplně vychladnout.
Koláčky se dělají pouze z mandlové mouky, ale pokud budete chtít, můžete přidat i část kokosové, jako já. Do těsta dále můžete přidat trochu skořice. Koláčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.