Hrachová kaše jinak
Recepty, LuštěninySuroviny
- 300 g zeleného půleného hrachu
- 1 střední cibule
- 1 řapík celeru
- 2-3 stroužky česneku
- 150-200 ml smetany na vaření
- 20 g parmazánu
- lžíce hladká mouky
- lžíce sádla
- sůl
- pepř
- uzené maso nebo opečená uzenina
- smažená cibulka na posypání
Postup Hrachová kaše jinak
Postup přípravy receptu
-
Hrách namočíme přes noc do studené vody.
Druhý den vaříme v téže vodě s celerem do měkka. Vody ne moc, jen asi 2 cm nad hrachem.
Z nakrájené cibule a česneku uděláme na sádle jíšku a zalijeme smetanou.
Spojíme s uvařeným hrachem a projedeme tyčovým mixerem.
Necháme povařit, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme, případně zředíme na požadovanou hustotu.
Podáváme s opečenou uzeninou, posypané smaženou cibulkou a chlebem.