Hrachová kaše s mrkví a libečkem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g žlutého půleného hrachu
250-300 g uzeného masa
2 mrkve
velká cibule
3 snítky libečku
2 stroužky česneku
bobkový list
4 kuličky nového koření
kousek sádla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrách zalijeme vodu, přidáme koření bez soli, nasekaný česnek a vaříme do poloměkka. Mrkev nastrouháme nahrubo, maso nakrájíme na kostky a libeček svážeme nití. Vše přidáme k hrachu a vaříme doměkka.

  2. Ke konci už hlídáme, mícháme a podléváme jen podle potřeby. Kaše se nebude zahušťovat, ani mixovat, tak by měla mít hustší konzistenci. Na konec vytáhneme koření, libeček a kaši dochutíme solí a pepřem.

  3. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova a vmícháme do kaše, nebo necháme na polití. Podáváme s chlebem a sterilovanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!