Kuřecí stehna-suslajda
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- provensálské koření
- sůl
- Schwarzwaldská šunka
- dijonská hořčice
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml bílého suchého vína
- 200 ml vlažné vody
- olivový olej
Postup Kuřecí stehna-suslajda
Postup přípravy receptu
-
Maso mírně osolíme, posypeme provensálským kořením, potřeme hořčicí z obou stran. Zabalíme do šunky, propíchneme páratky, aby šunka nepadala.
Maso zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran, podlijeme vodou a vínem, dusíme. Když je maso hotové, vyndáme ho a necháme vydusit na šťávičku, vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme. Byly šťouchané brambory.