Bábovka s větrníkovou příchutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
3 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku cukru krupice
1 hrnek oleje
1 šlehačka
5 lžice krupicového cukru (na karamel)
1 kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme 5 lžic cukru a necháme roztopit do zlatavě hnědého karamelu.

  2. Mezitím ohřejeme šlehačku v mikrovlně, aby byla teplá. Tu pak po lžících opatrně vmícháváme do karamelu. Pozor, vře to a prská. Postupně dolijeme celou šlehačku a necháme při varu rozpustit karamel.

  3. Vejce, cukr a olej šleháme šlehačem do husté pěny, do které potom malým pramínkem a za neustálého šlehání přiléváme horkou karamelovou šlehačku.

  4. Důkladně prošleháme a přidáváme po hrnečku mouku. Opět dobře promísit a na závěr zašlehat prášek do pečiva.

  5. Nalijeme do důkladně vystříkané formy (nebo klasika - vymazat tuk+mouka, strouhanka, kokos).

  6. Pečeme cca 3/4 hodiny asi na 160°C (píchneme špejli a když je suchá a nelepí, máme hotovo).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!