Zabalená sekaná z králíka
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 30 dkg mleté maso z králíka
- 30 dkg mleté vepřové maso
- 2 housky
- trochu mléka
- 2 vejce
- 2 cibule
- naťová cibulka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce podravky nebo jiného koření které dáváte do sekané
- několik listů čínského zelí
- brambory
- máslo
- sůl
- kmín
Postup Zabalená sekaná z králíka
Postup přípravy receptu
-
Umleté maso z králíka i vepřové smícháte s houskou, namočenou v mléce, důkladně promícháte, přidáte vajíčko, utřený česnek, cibuli dozlata osmaženou, nakrájenou naťovou cibulku, sůl, koření.
Zapékací misku vyložíte listy činského zelí tak, aby šly nohoře překrýt, naplníte směsí, listy přehnete přes maso a upečete, pokud možno se spodním ohřevem tak, aby listy zelí byly trochu opečené. Podáváme s bramborami, pečenými v papiňáku, viz odkaz.