Likérové bombičky
Recepty, MoučníkySuroviny
- piškoty:
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce mouky polohrubé
- 1 lžíce škrobu
- krém:
- 6 dl mléka
- 2 čokoládové pudinky
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru
- 50 g čokolády (strouhané)
- 150 g másla
- 150 g Omegy
- likér:
- 2 žloutky
- 4 lžíce cukru moučkového
- 1/2 dl rumu
- 50 g másla
- poleva:
- 200 g čokolády
- 100 g Omegy
Postup Likérové bombičky
Postup přípravy receptu
-
Piškoty:
Ušleháme sníh s cukrem, přidáme žloutky a mouku se škrobem. Sáčkem s ustřiženým rohem nastříkáme piškoty, které pečeme 15 minut při 180 °C.
Krém:
Uvaříme pudink s cukrem a kakaem a do horkého ještě vmícháme čokoládu. Vychladíme. Potom vyšleháme s máslem a Omegou. Krém nastříkáme speciální trubičkou na pomazané piškoty.
Likér:
Všechny suroviny rozmixujeme do hladkého krému a naplníme dutinku, kterou uzavřeme pusinkou krému, vychladíme a poté polijeme čokoládovou polevou.