Asijská kuřecí polévka s kukuřicí

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí prso
2 bílky
2 PL mléka
1 plechovka sterilovaných kukuřičných zrn
1 malá mrkev
1/4 KL nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 PL škrobu + 3 PL vody (škrobová pasta)
1 PL světlé sójové omáčky
1 KL vinného octa
1 l silného drůbežího vývaru
2 jarní cibulky
sůl
(pro barvu možno přidat malinkou špetku kurkumy)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky. V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a škrobovou pastu a promícháme. Pak přidáme maso a zázvor, promícháme.

  2. Vývar opět rozehřejeme do varu, přidáme kukuřici a na jemném struhadle nastrouhanou mrkev. Vmícháme obsah misky, přilijeme ocet a sójovou omáčku a cca 5 minut vaříme. Dochutíme a nakonec přisypeme nakrájené jarní cibulky. Už dále nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!