Bramborový guláš s klobásou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor
- 2 cibule (větsí)
- 5 lžic oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžicky drceného kmínu
- 5 g mleté papriky
- 80 g leča (můze být z konzervy)
- sůl
- 250 g paprikové klobásy
Postup Bramborový guláš s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Brambory po oloupaní opláchněte a nakrájejte na větší kostky. Oloupané cibule nakrájejte na drobno a dozlatova osmahněte na oleji. Přidejte utřený česnek, kmín, papriku.
Promíchejte, podlijte trochou vody a povařte. Brambory vložte do základové šťávy, přidejte lečo a zalijte vodou. Osolte a pomalu vařte do měkka.
Na zbylém oleji opečte klobásu nakrájenou na silnější kolečka. Jakmile jsou brambory poloměkké, vložte ji do guláše a dovařte.