Mandlové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek mandlí
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku
- 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru + na posypání
- 1 hrnek másla změklého nakrájeného na malé kousky
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky najemno rozdrceného hřebíčku
- smetana 30%
Postup Mandlové sušenky
Postup přípravy receptu
-
1) Troubu předehřejte na 180°C. Mandle spařte a oloupejte. Poté je rozložte na plech a pečte asi 7 minut. Pečte je zkrátka do chvíle, kdy začnou zespoda hnědnout. Poté je nechte zchladnout a rozsekejte (namelte) najemno.
2) V míse smíchejte mouku, kypřící prášek a namleté mandle, hřebíček. V menší misce prošlehejte změklé máslo s cukrem a žloutkem a tuto směs zapracujte do směsi moučné. Těsto lehce svlažte pár kapkami smetany. Těsto by se nemělo příliš drobit a při tvoření kuliček mezi dlaněmi by se nemělo rozpadat.
3) Z těsta tvořte malé kuličky (v průměru 2-3cm), které zploštěte mezi dlaněmi. Položte těsto na plech vyložený pečícím papírem. Pečte půl hodiny a ještě teplé posypejte moučkovým cukrem.