Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Recepty, Saláty

Suroviny

50 g baby špenátu
80 g uvařené červené řepy
2 plátky schwarzwaldské šunky
1 vejce
sezamová semínka
naklíčená řeřicha
ocet
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje extra virgin
1 lžička citronové šťávy
1 lžička javorového sirupu
Sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou.

  2. Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijte dvě lžíce) a přidejte řepu.

  3. Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!