Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce
Recepty, SalátySuroviny
- 50 g baby špenátu
- 80 g uvařené červené řepy
- 2 plátky schwarzwaldské šunky
- 1 vejce
- sezamová semínka
- naklíčená řeřicha
- ocet
- Zálivka:
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička javorového sirupu
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou.
Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijte dvě lžíce) a přidejte řepu.
Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.